Lydnadskurser


Kurser vinter 2021


 

Coachgrupper - tävlingslydnad 

Vill du ha mer än att bara ses vid kursträffarna? I denna kurs ha vi fysiska träffar varannan vecka och däremellan onlinekontakt i en fb grupp. I fb gruppen lägga du upp filmer på träningen av dina läxor och du får feedback på din träning. I gruppen kommer vi även att diskutera kring mål, kriterier, planering och analys. Alla i gruppen kan se och vara med och diskutera varandras träning. På träffarna skall alla vara engagerade i varandras träning. Det skall varje gång tränas på både banor/kedjor och detaljer/momentträning. Den mesta träningen på träffarna sker en i taget.

Vill du vara med? Berätta lite om dig, dina mål och tala om vilken grupper du kan gå respektive inte kan gå så kommer jag att försöka sätta ihop bra och utvecklande grupper.


Coachgrupp i Göteborgs hundarena, Topphallen - fredagar em - FULLT

Fre 29/10, 12/11, 26/11, 10/12, 7/1 (sista gången 2022)

Kl 15-18
Antal deltagare: 6 st

Kostnad: 3700kr

Coachgrupp i Göteborgs hundarena, Topphallen - fredagar em - 1 plats kvar

Fre 22/10, 5/11, 19/11, 3/12, 17/12 

Kl 15-18
Antal deltagare: 6 st

Kostnad: 3700kr


Kurs för blivande tävlingshunden 
På kursen jobbar vi på bra grunder för den blivande tävlingshunden: - träningssamarbete, belöningar, fokus, target, omvänt lockande, backa, nostarget, stadga, enkla banor mm. Beroende av deltagarna så kanske vi även hinner träna på starten till några av lydnadsmomenten. Innehållet anpassas efter deltagarna. Träningen sker omväxlande en i taget, två och två och alla samtidigt.
Kursen är för den som planerar tävla med sin hund framöver.

Blivande tävlingshunden - tisdagar i Munkagårdsgymnasiets hundhall - FULLT

Tis 26/10, 9/11, 23/11, 7/12, 21/12

17.15-18.45

Antal deltagare: 4 st

Kostnad: 2050 kr

Blivande tävlingshunden - tisdagar i Munkagårdsgymnasiets hundhall - 2 platser 

Tis 26/10, 9/11, 23/11, 7/12, 21/12

19.00-20.30

Antal deltagare: 4 st

Kostnad: 2050 krSikta mot dina stjärnor
Du väljer vad du vill träna på, lydnad, htm, rally.... Vilka stjärnor du siktar mot väljer du helt själv, träna för tävling eller träning - du väljer. Träningen sker en i taget och var och en väljer och planerar vad de vill träna på.

Sikta mot dina stjärnor - dagtid Göteborgs hundarena - FULLT

kursstart oktober

3 timmar per gång
Antal deltagare: 5 st

Kostnad: 3150 krKurser inomhus i Ekets hundarena, Örkelljunga - FULLT

Sikta mot stjärnorna 11.15-15.15

23/8, 6/9, 20/9, 4/10, 18/10  (nästa kurs startar 1/11)

Fem tillfällen på hela fyra timmar per gång. Vi tränar på det var och en behöver och vill träna på. Inlärning av nya detaljer, finslipning av det ni redan kan, kedjor, störningsträning, transporter mm. Var och en styr sin egen träning. Vi passar också på att träna på gruppmomenten. Självklart hjälper vi varandra när det behövs. I denna grupp tränas det mest på tävlingslydnad och brukslydnad. Men ibland smyger det in lite rallylydnad eller annat.
Kuren hålls i härliga Ekets hundarena utanför Örkelljunga.Övriga lydnadskurser startar vid intresse 

Mot startklass

Mot klass 1

Mot klass 2

Momentkurser

Tävlingslydnad - mot startklass 
På kursen går vi igenom och tränar på främst startklassens olika moment och delar. Utöver själva momenten så tränar vi även på ingångar på plan, momentövergångar samt banor och kedjor.
Kursen är för den som gått "kurs för blivande tävlingshunden" eller har liknande kunskaper samt planerar att tävla framöver. 


Helhet - banor och kedjor - Varberg

Vi tränar på uppvärmning, startrutin, ingång på plan, banor och kedjor. En kurs för dig som vill få hjälp med helhetsträningen. Vi kommer inte fokusera på träning eller inlärning av tävlingsmoment. På kursen kommer vi att använda detaljer/trick/moment som hunden kan för att bygga våra banor och kedjor. Vi startar enkelt och försvårar allt eftersom. Vi anpassar längd, svårighetsgrad, störningar efter respektive ekipage. Ni behöver ha fungerande belöningar och några detaljer/trick/grundövningar som din hund kan (med hjälp går fint). 


Momentkurs fotgående - Varberg

På denna kurs fokuserar vi på fotgåendets alla delar, allt ifrån små detaljer till helhet samt. Allt utifrån deltagarnas önskemål och ambitionsnivå. Gemensamma genomgångar och sedan träning en i taget, parvis eller alla samtidigt. Vi kommer diskutera och jobba på uppvärmning, momentrutin, transport till och uppställning inför, fotgåendets delar mm. Vi kommer att titta på olika sätt att lära in fotgåendet på och olika sätt att belöna. Själv tränar jag inte efter ett enda sätt utan har en målbild för hur jag vill att min hund skall gå i fotgåendet och försöker hela tiden hitta bästa sätt att förklara det för min hund. Många vägar bär till Rom......

I fb gruppen får ni en checklista över fotgåendets delar och har möjlighet att ställa frågor kring träningen mellan träffarna.

Kursen passar alla som vill lägga träningstid på det härliga och utmanande momentet fotgående.


Vill du gå en viss kurs så skicka meddelande till mig så ökar chansen att just den kursen blir av.


Saknar du en kurs?
Hör av dig med dina önskemål. Kanske går det att lösa.