Lydnadskurser

Kurser 2024


Kurserna jan-mars är igång och fulla.

Nya kurser drar igång i april.

Vårens kurser förläggs främst i Varberg men det blir även kurser på Möllergårdens hundcenter utanför Ängelholm. Finns önskemål så kan det även bli kurs på hundaktivitetscenter i Genevad (mellan Halmstad och Laholm). Har du önskemål så hör av dig. Är ni en träningsgrupp som vill skapa er egen kurs i vår/sommar så kontakta mig.

Hjärtligt välkomna!


Coachgrupper i Göteborg- tävlingslydnad   FULLT

Vill du ha mer än att bara ses vid kursträffarna?
I denna kurs ha vi fysiska träffar varannan vecka och däremellan onlinekontakt i en fb grupp. I fb gruppen kan du lägga upp filmer på din träning och få feedback, ställa frågor och diskutera olika saker. I gruppen kommer vi även att diskutera kring mål, kriterier, planering och analys. Alla i gruppen kan se och vara med och diskutera varandras träning. På träffarna skall alla vara engagerade i varandras träning.
Varje fysisk träff har vi ett gemensamt tema tex ett moment eller banor. Alla gör ett träningspass inom temat men kan välja att träna på en grundövning föe en liten del av temat eller göra en helhet med störning. Val efter ekipagets önskemål och behov. På så sätt fungerar det utmärkt med gemensamt tema för en ung hund och en erfaren tävlingshund. Det är bara en fördel att ett träningstema belyses från flera olika håll. Övrig träningstid väljer varje ekipage vad de vill ha hjälp med. Den mesta träningen på träffarna sker en i taget.

Vill du vara med? Berätta lite om dig, dina mål och tala om vilken grupper du kan gå respektive inte kan gå så kommer jag att försöka sätta ihop bra och utvecklande grupper.

Antal deltagare: 6 st

Kursavgift: 3500 kr

Fredagar kl 10-13

Måndagar kl 10-13


Tävlingslydnad i Munkagårdsgymnasiet- FULLT
På kursen går vi igenom och tränar på främst startklassens och klass 1 olika moment och delar. Utöver själva momenten så tränar vi även på ingångar på plan, momentövergångar och banor. 
Kursen är för den som är igång med startklassträningen och satsar på tävling. 
Under kursen kommer vi ha gemensamma genomgångar och träningen kommer mestadels att ske parvis så att hundarna också får träna sig på att pausa medans andra ekipage tränar. Dessutom får ni möjlighet att engagera er i varandras träning.

Antal deltagare: 3-4 st

Kursavgift: 2700 kr

tisdagar 17-19

tors 17-19


Kurser i Möllergårdens hundcenter -FULLT

(utanför Ängelholm)

Tävlingslydnad för den som satsar på tävling

Vi tränar på det var och en behöver och vill träna på. Inlärning av nya detaljer, finslipning av det ni redan kan, kedjor, störningsträning, transporter mm. Var och en styr sin egen träning. Vi passar också på att träna på gruppmomenten. Självklart hjälper vi varandra när det behövs. Varje tillfälle kommer att ha ett tema (som deltagarna kommer få rösta fram). Det innebär att alla kommer att träna något inom temat vid ett av sina träningspass vid det tillfället. Ett tema kan tex vara fotgående och då kan en träna fokus i utgångsposition, en annan stegförflyttningar, en annan uthållighet osv.... utöver detta gemensamma tema blir det träningspass där man väljer helt själv vad man vill ha hjälp med.

Antal deltagare: 5 st


Sikta mot dina stjärnor - FULLT

Vi tränar på det var och en behöver och vill träna på. Inlärning av nya detaljer, finslipning av det ni redan kan, kedjor, störningsträning, transporter mm. Var och en styr sin egen träning. Vi passar också på att träna på gruppmomenten. Självklart hjälper vi varandra när det behövs. I denna grupp tränas det mest på tävlingslydnad och brukslydnad. Men ibland blir det in rallylydnad, htm eller freestyle.
Kuren hålls i Möllergårdens hundhall.
Kurser som startar i april i Varberg (utöver de som redan är igång)


Tävlingslydnad i Varberg- klass 2 och 3
På kursen går vi igenom och tränar på moment och delar från klass 2 och 3. Utöver själva momenten så tränar vi även på ingångar på plan, momentövergångar och banor.
Kursen är för den som skall tävla eller tävlar klass 2 eller 3.
Under kursen kommer vi ha gemensamma genomgångar och träningen kommer mestadels att ske parvis så att hundarna också får träna sig på att pausa medans andra ekipage tränar. Dessutom får ni möjlighet att engagera er i varandras träning.

Antal deltagare: 3-4 st

Kursavgift: 


Sikta mot dina stjärnor i Varberg
Du väljer vad du vill träna på, lydnad, htm, rally.... Vilka stjärnor du siktar mot väljer du helt själv, träna för tävling eller träning - du väljer. Träningen sker en i taget och var och en väljer och planerar vad de vill träna på.

4 timmar per gång

Antal deltagare 6 st


Tävlingslydnad i Varberg- blivande stjärnor 
På kursen går vi varje gång igenom ett moment från klass 3, vilka delar det består av samt förslag på inlärning både av momentet och grunden som är bra att ha inför inlärning av momentet. Utöver det så tränar vi även på det som deltagarna behöver. Kursen är tänkt för hundar i starten av sin karriär. Hundar som har startat tävla eller minst har goda grunder i startklassens moment men som utöver att träna på det också vill få kunskap om och börja träna långsiktigt mot klass 3.

Det blir både moment, detaljer, ingångar på plan, momentövergångar och banor.

Under kursen kommer vi ha gemensamma genomgångar. Den praktiska träningen kommer ibland vara en i taget och ibland ske parvis.

Antal deltagare: 4-6 st


Saknar du en kurs?
Hör av dig med dina önskemål. Kanske går det att lösa.