Om mig

Hundar och hundträning har varit mitt stora intresse sedan 1995. Jag har engagerat mig som instruktör både i brukshundklubben och i privat regi. Jag har tränat vallning, lydnad, spår, sök, rallylydnad, heelwork to music, nosework och agility. gick på de brukshundklubbar där jag var aktiv och sedan även i privat regi. Jag har utbildat och utbildar mig fortlöpande inom olika hundträningsrelaterade områden.


i Över femton år har jag arbetet heltid med kursverksamhet i mitt eget företag. Träningsvilliga ekipage oavsett gren är ett nöje att ha på träning. Finns tävlingsintresse så är det extra roligt.


På min fritid är mitt stora intresse hundträning med sikte på tävling. De sista åren har jag tränat och tävlat i både lydnad och agility. 


Jag är i det civila utbildad civilingenjör (maskinteknik) och utbildad pedagog (gymnasielärare i matematik och teknik).


Med mina hundar har jag tävlat i främst lydnad och agility men även i htm, rallylydnad, spår, sök och vallning. Jag har tävlat 10 SM i lydnad med två olika hundar. Mitt första Sm i lydnad var 2005. Jag har varit med i svenska lydnadslandslaget 2008-2012 med min hund Marvin. Vi hann under de åren med 5 VM och 5 NoM. Jag har även hunnit med 5 SM i agility och där startat med 3 olika hundar. Mitt första SM i agility var 2015. 


Höjdpunkter i lydnaden har varit lagbrons 2008 på Nordiska Mästerskapen, lagsilver 2009 på VM, lagguld 2009 på Nordiska Mästerskapen, lagguld på VM 2011, lagsilver på VM 2012 och individuellt brons på SM 2010 och brons 2011.


I agility har vi tävlat SM sedan 2015. Höjdpunkter har varit en 4:e plats i lag på agility SM 2015 och 2018. Gösta och jag har även tagit oss till individuell final 2016 och 2018. 


Framöver så hoppas jag att jag även fortsättningsvis får förmånen att träffa alla härliga ekipage i min kursverksamhet och att hundarna och jag fortsätter att ha skoj både i träning och tävling.